Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
«ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ»

«ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ»

135€
rcktravel / Ημερομηνίες: 29/10/2021 έως 31/10/2021 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Ελλάδα, Προσφορές

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

«ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ»

ΒΕΡΓΙΝΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Ημερομηνίες: 29/10/2021 έως 31/10/2021


1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ- ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Αναχώρηση από Πειραιά/ Αθήνα με προορισμό την  βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, την Βεργίνα   . Στα μέσα του 7ου αι. π.Χ. ο Περδίκκας Α΄, ένας Δωριέας από το Άργος, απόγονος σύμφωνα με την παράδοση της γενιάς του Ηρακλή, γίνεται βασιλιάς των Μακεδόνων.

Οι Αιγές γίνονται το λίκνο των Τημενιδών, της δυναστείας που θα βασιλέψει για τρισήμισυ αιώνες στη Μακεδονία και θα δώσει στην ανθρωπότητα τον Φίλιππο Β΄ και τον Μέγα Αλέξανδρο, που ξεκινώντας από τις Αιγές άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας και του κόσμου. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών.

Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα δημιουργώντας την εντύπωση ενός αρχαίου ταφικού τύμβου. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή. Ξενάγηση.

Επόμενος και τελικός προορισμός μας η Λουτρόπολη της Αλμωπίας, τα Λουτρά Ποζαρ. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ –ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Πρωινό μπουφέ .Αναχώρηση για το ορεινό χωριό-διαμάντι , τον Παλαιό  Άγιο Αθανάσιο.   Με αλπική… ομορφιά και γραφικότητα που εκπλήσσει ευχάριστα, ο παραδοσιακός οικισµός του Αγ. Αθανασίου, ένα βήµα από την Έδεσσα και το Καϊμάκτσαλαν, δεν κατέχει τυχαία µια θέση στην κορυφή ανάμεσα στους top χειμερινούς προορισμούς.

Ο διατηρητέος οικισμός του Αγίου Αθανασίου χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και κατοικούνταν ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τότε, οι κάτοικοί του τον εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στο νέο χωριό, 6 χλμ πιο κάτω. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”. Χρόνος ελεύθερος για να ανακαλύψετε την παραδοσιακή φιλοξενία και την τοπική γαστρονομία με τις ξεχωριστές γεύσεις της Μακεδονίας .

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΒΕΡΟΙΑ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό μπουφέ. Αναχώρηση για  την Καστανιά Ημαθίας  και την Παναγία Σουμελά.

Η Παναγία Σουμελά φρουρός των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού, εκφράζει την κοινή των Ελλήνων συνείδηση για τη διατήρηση της εθνικής μνήμης και την θέληση για ένα κόσμο αδελφωμένο που θα διδάσκεται όμως από την ιστορία. Στάση για προσκύνημα. Επόμενος προορισμούς μας  «Μικρή Ιερουσαλήμ» του Βυζαντίου, Βέροια .

Είναι χτισμένη σε οροπέδιο, στους ανατολικούς πρόποδες του Βερμίου, εν μέσω ενός καταπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος. Η πόλη έχει σπουδαία ιστορία και διαδρομή, ως δεύτερη πόλη της Ημαθίας (μετά τις γειτονικές Αιγές, πρωτεύουσα της Μακεδονίας) κατά τα χρόνια του Φίλιππου και του Αλέξανδρου. Ελεύθερος χρόνος .

Επιβίβαση στο πούλμαν και συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη μας. Άφιξη αργά το απόγευμα σε Πειραιά/Αθήνα .

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας .
 • Έμπειροι οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 •   Διόδια αυτοκινητοδρόμων .
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στα  Λουτρά Πόζαρ.
 • Πρωινό μπουφέ
 • Ξενάγηση στην Βεργίνα με επίσημο ξεναγό
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή κατ’ άτομο σε

 

δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

  Μονόκλινο δωμάτιο
 

 

135€

 

 

+ 50€

 

rcktravelrcktravel

Other posts by rcktravel
Contact author
Print

- Φόρμα Ενδιαφέροντος -

Contact author

Contact author

x

ΕΚΔΟΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδόστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ