X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
«ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ»

«ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ»

79 €
rcktravel / Αναχωρήσεις: 14/11 & 05/12 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Ελλάδα

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΙΑΚΟΠΤΟ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Αναχωρήσεις: 14/11 & 05/12

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ / ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΤΟ (ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ)  Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε  στην παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, το Διακοπτο . Επιβίβαση στον οδοντωτό σιδηρόδρομο . Ο Οδοντωτός ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της παραλιακής πόλης του Διακοπτού και ακολουθεί το φαράγγι του Βουραϊκού. Η διαδρομή, διάρκειας μιας ώρας και απόστασης 22 χλμ καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 750μ. Περνώντας από 49 γέφυρες και διατρέχοντας τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως «αξιόλογο τεχνικό έργο», σε εγκαταστάσεις που είναι «ιστορικά διατηρητέα μνημεία». Τα έργα κατασκευής του δικτύου άρχισαν το 1889 και εγκαινιάστηκαν 7 χρόνια αργότερα, στις 10 Μαρτίου 1896. Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και  ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε  το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της. .Επόμενος σταθμός μας  η ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας. Κατά την παράδοση και τα στοιχεία που υπάρχουν, η ιστορία της Μονής αρχίζει από τους χρόνους της Αυτοκρατορίας Νικηφόρου Φωκά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον ασκητή Ευγένιο που ήρθε από το Άγιο Όρος. Άρχισε να οικοδομείται το 961 στη θέση Παλαιομονάστηρο (δυτικά της θέσης της σημερινής Μονής). Mε την πάροδο του χρόνου απέκτησε υλική υποδομή και έμψυχο δυναμικό. Έτσι σε κάποιο χρονικό διάστημα είχαν συγκεντρωθεί 960 μοναχοί. Επί Τουρκοκρατίας ήταν κέντρο Εθνικής Δράσης. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Συνεχιζουμε για  το ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου το οποίο είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο. Το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου υπήρξε Φάρος της Ορθοδοξίας και φρούριο κατά των Τούρκων κατακτητών. Δέχτηκε πολλές επιθέσεις αλλά ποτέ δεν κατακτήθηκε. Καταστράφηκε τέσσερις φορές από πυρκαγιές, το 840, το 1400, το 1640 και το 1934, πάντα όμως η εικόνα της Παναγίας έμενε ανέπαφη.  Επιστροφή στα Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ / ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο στο παλάτι των νεραϊδών του Χελμού, το Σπήλαιο Λιμνών. Το σπήλαιο των λιμνών εντυπωσιάζει τον επισκέπτη ακόμη και με το όνομα του. Λίμνες στο εσωτερικό του σπηλαίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο ούτε παγκόσμια, ούτε για τον Ελλαδικό χώρο, όπου αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Το σπήλαιο είναι σπάνιο φυσικό δημιούργημα. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους τις μυστηριώδεις στοές και τους υπέροχους σταλακτίτες έχει το μοναδικό προνόμιο που δεν υπάρχει σε άλλο σπήλαιο. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές σε τρεις ορόφους λίμνες που το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο. Το εξερευνημένο μήκος είναι 1980 μ. Το αξιοποιημένο μέρος του σπηλαίου είναι προς το παρόν 500 μ. Ο επισκέπτης μπαίνει από τεχνητή σήραγγα και καταλήγει κατευθείαν στο δεύτερο όροφο. Το τμήμα αυτό προκαλεί δέος και θαυμασμό. Επόμενος σταθμός Το πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό,το Πλανητερο. Με υψόμετρο 697 μέτρα και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Στο Πλανητέρο υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές. Σε αυτές τις ταβέρνες θα φάτε κυρίως πέστροφα. Ψητή, τηγανιτή, ή σοταρισμένη με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα (συγκλονιστική γεύση), δεν υπάρχει περίπτωση, να μην χαμογελάσετε από ευχαρίστηση. Μάλιστα δύο από τις ταβέρνες διαθέτουν δικά τους ιχθυοτροφεία, όπου μπορείτε να δείτε και πώς γίνεται η αλίευση του ψαριού.  Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και καφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα.

 

 • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
 • Εισιτήρια Οδοντωτού Σιδηροδρόμου.
 • Μια (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στα Καλάβρυτα.
 • Πρωινό μπουφέ
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής
 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι.

 

  ΠΡΟΣΦΟΡΑ έως 15 ήμερες πριν την αναχώρηση. Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ΠΡΟΣΦΟΡΑ έως 15 ήμερες πριν την αναχώρηση. Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
14-15/11/2020 79€ 89€ 99€ 109€
05-06/12/2020 79€ 89€ 99€ 109€


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ & ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Βάση της πολιτικής του γραφείο μας και Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 7/2018, κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας EE 2015/2302

Πολιτική κράτησης:

Έγκυρη κράτηση θεωρείται:

 • Να πραγματοποιηθεί η προκαταβολή σε 2 εργάσιμες ημέρες από την προκράτηση της εκδρομής.
 • Η εξώφλησηνα γίνει 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση.

Πολιτική ακύρωσης:

 • Στην περίπτωση που η ακύρωση γίνει από τον πελάτη θα πρέπει να γνωστοποιηθεί 10 ημέρες πριν την αναχώρηση ώστε να μεταφερθεί η εκδρομή σας ή να σας  επιστραφούν τα χρήματα. Κάτω από άλλες συνθήκες τα χρήματα δεν επιστρέφονται αλλά ούτε υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς.
 • Αν η ακύρωση επέλθει από το γραφείο, λόγω ανωτέρας βίας τα χρήματα (προκαταβολές &εξωφλήσεις) μεταφέρονται σε άλλη εκδρομή προτίμησης σας αλλά και επιστρέφονται  άμεσα και στο ακέραιοακόμα και την προηγούμενη της  αναχώρησης.

 

rcktravelrcktravel

Other posts by rcktravel
Contact author
Print

- Φόρμα Ενδιαφέροντος -

Contact author

Contact author

x

ΕΚΔΟΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδόστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ