Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
2ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ)

2ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ)

70€
rcktravel / Αναχωρήσεις: 11-12/03 & 25-26/03 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Ελλάδα, Προσφορές

2ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ)

2ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 

Αναχωρήσεις: 11-12/03 & 25-26/03

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση από Αθήνα/Πειραιά, για την γραφική πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, όπου θα είναι και ο τελικός μας προορισμός.

Πρώτα όμως θα σταματήσουμε για το πρωινό μας καφεδάκι και τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες. Στη συνέχεια θα φτάσουμε σε ένα από τα σημαντικότερα Προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας την Μονή Προυσού. Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Στην Παναγία Προυσιώτισσα λειτουργεί μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται, μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή.

Μετά το προσκύνημα μας θα αναχωρήσουμε για το Καρπενήσι, αφού πρώτα σταματήσουμε σε ένα από τα πολλά γραφικά χωριά που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας για το μεσημεριανό μας φαγητό.

Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο, απολαμβάνοντας την απογευματινή μας βόλτα στην μαρμάρινη πλατεία, κάτω από τη σκιά της εκκλησίας, της Αγίας Τριάδας. Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να δειπνήσουμε στις γραφικές ταβέρνες και τα ήσυχα μεζεδοπωλεία της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΘΗΝΑ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για ένα από τα πιο γραφικά και απαράμιλλής αρχιτεκτονικής και ιστορίας, χωριό, τους Κορυσχάδες, ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο και τις όμορφες εικόνες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τουριστική περιοχή, προσφέρει την ηρεμία και τη γαλήνη που χρειάζεται όταν κάνεις μια απόδραση μακριά από την πόλη. Οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από 100 και το χωριό έχει, μεταξύ άλλων, και μεγάλη ιστορία. Πρόκειται για ένα χωριό που συνδέθηκε όσο λίγα με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Ο λόγος είναι ότι σε αυτό το χωριό συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελούσαν αντιπρόσωποι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας.

Θα συνεχίσουμε για το Μεγάλο Χωριό το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Ελεύθερος χρόνος. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη βάση μας με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΤΙΜΗ

Δίκλινο

70€/άτομο

Τρίκλινο

70€/άτομο

Μονόκλινο

+30€/άτομο

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας.
 • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
 • Δωρεάν Wi – Fi  στο πούλμαν και στα ξενοδοχεία παραμονή σας.
 • Μια (1) διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στο Καρπενήσι.
 • Πρωινό μπουφέ.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη (171654 / 104644).
 • Φ.Π.Α. εκδρομής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι ανά διανυκτέρευση (1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση).

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 • Έγκυρη θεωρείται η κράτηση στην οποία έχει πραγματοποιηθεί προκαταβολή 30%.
 • Η προκαταβολή & η εξόφληση γίνεται, είτε μέσω των τραπεζικών μας λογαριασμών είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο μας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 60, Κορυδαλλός).
 • Οι θέσεις στο πούλμαν ορίζονται αναλόγως με την ημερομηνία εγγραφής.

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

 1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

        ΑΡ.ΛΟΓ 690 913 805 1668

        ΙBAN: GR 0901 7190 9000 0069 1380 51 668

        ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΡΟΚΚΟΣ ΕΕ.

 

ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ & ΕΚΔΡΟΜΗ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

 

rcktravelrcktravel

Other posts by rcktravel
Contact author
Print

- Φόρμα Ενδιαφέροντος -

Contact author

Contact author

x

ΕΚΔΟΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδόστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ