Προσφορές
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ)

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ)

20€
rcktravel / ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ / Κατηγορίες: Προσφορές, Μονοήμερες Εκδρομές

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΒΥΤΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ)

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Αναχώρηση από Πειραιά/Αθήνα με προορισμό την ιστορική Δημητσάνα, όπου θα επισκεφτούμε και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Η Δημητσάνα ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική, ατμοσφαιρικούς ξενώνες, εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο σε απόσταση αναπνοής, η Δημητσάνα αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για διαφορετικά είδη τουρισμού (ρομαντικά χειμωνιάτικα weekends, εναλλακτικές εξορμήσεις στον Λούσιο και τον Αλφειό, οικογενειακές εκδρομές). Το αρχιτεκτονικό τοπίο του παραδοσιακού οικισμού, με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα που απλώνονται σε δυο αντικριστούς λόφους, είναι μοναδικό. Περπατάμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά και επισκεφθείτε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Λίγο έξω από το χωριό, το εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μοναδικό στην Ελλάδα, σας ξεναγεί στην προβιομηχανική τεχνολογία της περιοχής, ενώ εμείς κάνουμε μια όμορφη βόλτα στη φύση ακολουθώντας τη ροή του νερού από τον αλευρόμυλο προς το βυρσοδεψείο και τον μπαρουτόμυλο (κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, η ιστορική Δημητσάνα υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι). 

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την γραφική Βυτίνα το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου, 38 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης, και μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για σκι ή εξορμήσεις στην ορεινή Αρκαδία. Στα δρομάκια του χωριού, όπου κυριαρχούν τα σπίτια από ντόπιο μαύρο μάρμαρο (πολλά από τα οποία αγοράστηκαν και αναστυλώθηκαν τη δεκαετία του ’90 από επώνυμους Αθηναίους), και γύρω από την πλατεία θα βρούμε καλές ταβέρνες, cafes-μπαράκια και μαγαζιά με ξυλόγλυπτα και τοπικά προϊόντα (κυρίως τυροκομικά και ζυμαρικά). Από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο, ο ρομαντικός Δρόμος της Αγάπης, ανάμεσα στις δεντροστοιχίες. Επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ: 20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας .
  • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη (171654 / 104644).
  • Φ.Π.Α. εκδρομής.

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

  • Έγκυρη θεωρείται η κράτηση στην οποία έχει πραγματοποιηθεί προκαταβολή 10€.
  • Η προκαταβολή & η εξόφληση γίνεται, είτε μέσω των τραπεζικών μας λογαριασμών είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο μας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 60, Κορυδαλλός).
  • Οι θέσεις στο πούλμαν ορίζονται αναλόγως με την ημερομηνία εγγραφής.

 

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

  1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

        ΑΡ.ΛΟΓ 690 913 805 1668

        ΙBAN: GR 0901 7190 9000 0069 1380 51 668

        ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΡΟΚΚΟΣ ΕΕ.

 

ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ  ΕΚΔΡΟΜΗ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

 

rcktravelrcktravel

Other posts by rcktravel
Contact author
Print

- Φόρμα Ενδιαφέροντος -

Contact author

Contact author

x

ΕΚΔΟΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδόστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ