Προσφορές
6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

510€
rcktravel / Αναχώρηση: 27/10 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Εξωτερικό, Προσφορές

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27/10

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα για την Πάτρα/Ηγουμενίτσα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡIΝΤΙΖΙ- ΜΑΤΕΡΑ-ΤΑΡΑΝΤΑ-ΛΕΤΣΕ

Άφιξη στο λιμάνι και επόμενος προορισμός μας η Ματέρα, η «Καππαδοκία της Μεσογείου». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ ’αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Εδώ υπάρχουν υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τις τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα, ο οποίος είναι κτισμένος σε μια μικρή νησίδα και χρησιμοποιεί για ενωτικό στοιχείο  με την ξηρά τις δύο διώρυγες, δεξιά της λιμνοθάλασσας του Μάρε Πίκολο και αριστερά του Μάρε Γκράντε. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Λέτσε, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Έχει ονομαστεί «Αθήνα της Απουλίας» για την κλίση των κατοίκων της προς τις τέχνες καθώς και «Φλωρεντία του Μπαρόκ», λόγω αρχιτεκτονικής του 17ου και 18ου αιώνα και των περίτεχνων μνημείων της που οικοδομήθηκαν ή διακοσμήθηκαν την εποχή της ακμής του συγκεκριμένου ρυθμού. Το έμβλημα του Λέτσε απεικονίζει ένα δέντρο Βελανιδιά και έναν λύκο. Το δέντρο εκπροσωπεί τα δάση με βελανιδιές στη γη του Οτράντο μέχρι το 1700 ενώ ο λύκος είναι η σύνδεση με το ρωμαϊκό πολιτισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ-ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΓΚΑΛΑΤΙΝΑ-ΛΕΤΣΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη μέρα μας με πρώτη στάση τη Στερνατία. Οι Έλληνες την κατοίκησαν από τότε που σιγά σιγά οι μεγάλες πόλεις διαλύονταν. Η παράδοση λέει ακόμα πώς επτά πόλεις μαζεύτηκαν στην Στερνατία και την έκαναν φρούριο για να προστατευτούν. Συνεχίζουμε για το χωριό Καλημέρα με τα γραφικά δρομάκια και σπίτια όπου ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο Γκρίγκο και είναι φημισμένοι για το φιλόξενο χαρακτήρα τους. Επίσκεψη στη Γκαλατίνα πατρίδα της Ταραντέλας και στη Βασιλική της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας. Επιστροφή στο Λέτσε και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το Λέτσε για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το Μαρτάνο και το Κοριλιάνο όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο Οτράντο, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ-ΜΠΑΡΙ/ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, που η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Τελικός μας προορισμός το λιμάνι (Μπάρι/Μπρίντιζι) Επιβίβαση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι, αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Aθήνα.

 

ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΤΙΜΗ

Δίκλινο

510€/άτομο

Τρίκλινο

510€/άτομο

Μονόκλινο

+150€/άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Λέτσε.
 • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίων).
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες (ΑΒ4).
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α. εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Είσοδοι πόλεων (check point) 30€.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι, όπου απαιτούνται (15€).

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 • Έγκυρη θεωρείται η κράτηση στην οποία έχει πραγματοποιηθεί προκαταβολή 30%.
 • Η προκαταβολή & η εξόφληση γίνεται, είτε μέσω των τραπεζικών μας λογαριασμών είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο μας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 60, Κορυδαλλός).
 • Οι θέσεις στο πούλμαν ορίζονται αναλόγως με την ημερομηνία εγγραφής.

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Για τη διεκπεραίωση του ταξιδιού απαραίτητη είναι η προϋπόθεση κατοχής νέου διαβατηρίου ή ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες.
 • Αν υπάρχει ανήλικο παιδί στην εκδρομή και δεν συμμετέχει μαζί και με τους δύο γονείς του χρειάζεται – και είναι υποχρεωτική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από τα ΚΕΠ.
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για τη καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τo τελικό πρόγραμμα θα δοθεί μαζί με το ενημερωτικό εκδρομής λίγο πριν το ταξίδι.
 • Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων (25 άτομα) για την διεξαγωγή του.
 • Το λιμάνι αναχώρησης ενδέχεται να αλλάξει με βάση την εκάστοτε διαθεσιμότητα των ναυτιλιακών εταιρειών ANEK/Grimaldi Lines.
 • Όλες οι εκδρομές εκτελούνται με μίνιμουμ συμμετοχή 25 ατόμων. Σε περίπτωση μη πλήρωσης της απαιτούμενης ελάχιστης συμμετοχής, η εκδρομή δύναται να ακυρωθεί έως και 5 ημέρες νωρίτερα από τη προγραμματισμένη αναχώρηση.

 

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡ.ΛΟΓ 690 913 805 1668

ΙBAN: GR 0901 7190 9000 0069 1380 51 668

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΡΟΚΚΟΣ ΕΕ.

ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ & ΕΚΔΡΟΜΗ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

 

rcktravelrcktravel

Other posts by rcktravel
Contact author
Print

- Φόρμα Ενδιαφέροντος -

Contact author

Contact author

x

ΕΚΔΟΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδόστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ