ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
8ΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΝΑΚΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΣΙΚΕΛΙΑ

8ΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΝΑΚΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΣΙΚΕΛΙΑ

590€
rcktravel / Αναχωρήσεις: 19/05 & 23/06 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Εξωτερικό, Προσφορές

8ΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΝΑΚΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΣΙΚΕΛΙΑ

8ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΝΑΚΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΣΙΚΕΛΙΑ 

Αναχωρήσεις: 19/05 & 23/06

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΑΤΕΡΑ - ΜΕΣΙΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Το Αλμπερομπέλο είναι μικρή ιταλική πόλη στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία. Η προέλευση της ονομασίας αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης. Είναι διάσημο για τις μοναδικές κατοικίες του με τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως “Τρούλοι”. Το 1996 η UNESCO ανακήρυξε το Αλμπερομπέλο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ματέρα. Είναι μια παράξενη πόλη με μεγαλειώδη και συχνά δραματική ιστορία. Είναι χτισμένη πάνω σε δύο φαράγγια που έχουν σχηματιστεί από τον ποταμό Γκραβίνα που την διαρρέει. Η παλιά της πόλη είναι διάσημη για τα περίφημα «Σάσσι ντι Ματέρα» (τις «πέτρες-σπηλιές» της Ματέρα), ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα σπιτιών-σπηλαίων, χάρη στα οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους παλιότερους τρωγλοδυτικούς οικισμούς στον κόσμο.  Άφιξη αργά το απόγευμα στην Μεσίνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΣΙΝΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση στην γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό με ιστορία περισσότερο από 2.700 χρόνια, βρίσκεται στην Σικελία το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου δεξιά από τον κόλπο του Παλέρμο στην Τυρρηνική θάλασσα. Γνωριμία με τη πόλη, επίσκεψη στο Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της–, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιτριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΚΡΑΓΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο) όπου θα επισκεφθούμε την «Κοιλάδα των Ναών». Η κοιλάδα των ναών είναι από τα πιο γοητευτικά μέρη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον που μπορείς να επισκεφτείς στη λεκάνη της Μεσογείου και τη βόλτα στα μονοπάτια που οδηγούν στα ιερά και τους ναούς τη θυμάσαι για καιρό. Εκτός από την υπέροχη θέα και έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς του ελληνικού κόσμου (τον ναό της Ομόνοιας, ένα δωρικό κτίριο με 34 κίονες που έχει σωθεί σε σχεδόν άριστη κατάσταση), αυτό που σε εντυπωσιάζει είναι ο αριθμός των νεαρών ατόμων που κυκλοφορούσε από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα. Αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Κατάνια. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΟΡΤΥΓΙΑ - ΝΟΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Οι Συρακούσες είναι σημαντική ιστορική πόλη στη Σικελία. Έχει πασίγνωστη αρχαία ελληνική ιστορία, έθιμα, πολιτισμό, ναούς, αμφιθέατρα και είναι η γενέτειρα του διάσημου μαθηματικού και επιστήμονα Αρχιμήδη. Η UNESCO ανακήρυξε τις Συρακούσες Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς μαζί με τη νεκρόπολη της Παντάλικα. Το πανέμορφο νησί της Ορτυγίας ήταν το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών και σήμερα είναι ένα μέρος με μνημεία, πλατείες, βρύσες και παλάτια. Η Piazza del Duomo, το λιμάνι και το Castello Maniace είναι τα ωραιότερα αξιοθέατα στην Ορτυγία. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη Νότο στους πρόποδες των Υβλαίων Ορέων. Μία πόλη που συγκαταλέγονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το μπαρόκ είναι στην αποθέωσή του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: KATANIA - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Λέτσε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ (Ή ΑΛΛΙΩΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ) - ΜΠΑΡΙ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Λέτσε τη πρωτεύουσα της περιοχής του Σαλέντο. Γενέτειρα του ζωγράφου, Antonio VerrioΗ πανοραμική περιήγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη.  Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Μπάρι όπου θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση. Έπειτα θα περπατήσουμε στην Piazza del Ferrarese, που πήρε το όνομά της απο τον έμπορο της Ferrara, Stefano Fabri, ο οποίος έζησε εκεί τον 17ο αιώνα. Η πλατεία αυτή αποτελεί την είσοδο στη παλιά πόλη, όπου θα δούμε στα αριστερά μας τις αψίδες της γκαλερί Sala Murat με τις μικρές, σύγχρονες εκθέσεις τέχνης και στα δεξιά μας την παλιά κλειστή ψαραγορά. Η πλατεία είναι γεμάτη bar και cafe και στα βόρεια ενώνεται με την Piazza Mercantile, μια όμορφη πλατεία μπροστά στο παλάτι Sedile, τα κεντρικά του Συμβουλίου των Ευγενών του Μπάρι.  Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ Ή ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

 

ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΤΙΜΗ

Δίκλινο

590€/άτομο

Μονόκλινο

+165€/άτομο

Σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα (ΑΒ2/Β2) +80€

Σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα (ΑΑ2/Α2) +85€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία με πρωινό.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Μπάρι, Μπάρι-Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες καμπίνες (ΑΒ4).
 • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης      
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α. εκδρομής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Check point (είσοδοι πόλεων) 60€
 • Γεύματα πλοίων
 • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου.

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 • Έγκυρη θεωρείται η κράτηση στην οποία έχει πραγματοποιηθεί προκαταβολή 30%.
 • Η προκαταβολή & η εξόφληση γίνεται, είτε μέσω των τραπεζικών μας λογαριασμών είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο μας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 60, Κορυδαλλός).
 • Οι θέσεις στο πούλμαν ορίζονται αναλόγως με την ημερομηνία εγγραφής.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Για τη διεκπεραίωση του ταξιδιού απαραίτητη είναι η προϋπόθεση κατοχής νέου διαβατηρίου ή ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες.
 • Αν υπάρχει ανήλικο παιδί στην εκδρομή και δεν συμμετέχει μαζί και με τους δύο γονείς του χρειάζεται – και είναι υποχρεωτική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από τα ΚΕΠ.
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών , ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για τη καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τo τελικό πρόγραμμα θα δοθεί μαζί με το ενημερωτικό εκδρομής λίγο πριν το ταξίδι.
 • Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων (25 άτομα) για την διεξαγωγή του.

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡ.ΛΟΓ 690 913 805 1668

ΙBAN: GR 0901 7190 9000 0069 1380 51 668

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΡΟΚΚΟΣ ΕΕ.

rcktravelrcktravel

Other posts by rcktravel
Contact author
Print

- Φόρμα Ενδιαφέροντος -

Contact author

Contact author

x

ΕΚΔΟΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδόστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ