X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΧΩΡΙΟ
rcktravel

ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΧΩΡΙΟ

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΧΩΡΙΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  15/02 & 22/02/2020

 

1Η ΗΜΕΡΑ :ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση  για την γραφική πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε σε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας  την  Μονή Προυσού . Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Στην Παναγία Προυσιώτισσα λειτουργεί μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Σχετική παραμονή  και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό το Καρπενήσι. Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ -  ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό. Χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο στο Νέο Μικρό χωριό, ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων  .
 • Δωρεάν WiFi  στο ξενοδοχεία παραμονή σας
 • Μια (1) διανυκτέρευση  σε   επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

 

 

Μονόκλινο

δωμάτιο

55€

 

 

 

80€

Print
168

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ