X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ -ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
rcktravel

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ -ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 4Η ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ

Ημερομηνίες:13/03/2020 έως 16/03/2020

1η ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 για την Καστοριά,  μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στην Καστοριά.  Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο . Άφιξη στο ξενοδοχείο .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λιμναίος Οικισμός - Κέρινα Ομοιώματα  Μαυροχωρίου - Νέο Ενυδρείο -  “Σπηλιά του Δράκου” - Πόλη  (Ντολτσό)

Πρωινό και αναχωρούμε για το Δισπηλιό, 7  χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία  ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των  συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού  ανθρώπου. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να  επισκεφτούμε το εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων  Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”, που  δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο γνωστός  δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης  Παναγιωτίδης. Ακολουθούν τα δύο νέα καμάρια  της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το  υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού  νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450  τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει  μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα  και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον  παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό,  η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια,  τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας  άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  Καστοριά - Πρέσπες

Πρωινό και αναχώρηση για την ονειρώδη  επίσκεψη στα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Ξεχωρίζει ο  Άγιος Γερμανός, κεφαλοχώρι της περιοχής, γνωστός  και για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών καθώς και  ο οικισμός Ψαράδες με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά  δείγματα. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με  πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, έχει  επίσης την μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής  αργυροπελεκάνων και ροδοπολεκάνων στον κόσμο  (Ramsar 1991)! Ιδιαίτερη είναι και η πολιτιστική  κίνηση της περιοχής, ειδικά στο “σήμα κατατεθέν”  νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή  Πρέσπα, στο οποίο θα φθάσουμε διασχίζοντας την  πολυφωτογραφημένη πεζογέφυρα. Επιστρέφουμε  στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση

4η ημέρα: Νυμφαίο - Αθήνα

Πρωινό και αναχωρούμε για τις πλαγιές  του όρους Βίτσι. Θα επισκεφτούμε τον διατηρητέο  παραδοσιακό οικισμό και διατηρητέο ιστορικό τόπο  του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο  λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας,  καθώς και το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας.  Επιστρέφουμε στην  Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

  • Πρωινό καθημερινά

  • Ημιδιατροφή σε τοπικό εστιατόριο

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

  • Αρχηγό-Συνοδό εκδρομής.

  • ΦΠΑ, ΔΙΟΔΙΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε Μουσεία, ποτά στα γεύματα, Αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

Δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο

Μονόκλινο δωμάτιο

190

250

 

             

Print
307

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ