X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΜΥΣΤΡΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ
rcktravel

Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΜΥΣΤΡΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ

2 ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ 

2 ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ 

   Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΜΥΣΤΡΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ

     ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 18/01/2020 έως 19/01/2020

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ – Ι.Μ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκέντρωση ,επιβίβαση στο πούλμαν  και αναχώρηση με προορισμό τον όμορφο νομό Μεσσηνίας. Πρώτος μας σταθμός μια πανέμορφη τοποθεσία με πυκνή βλάστηση, στην ανατολική πλαγιά του όρους Ιθώμη, ανάμεσα στα χωριά Μαυρομμάτι και Βαλύρα οπου υψώνεται η μεγαλοπρεπής Μονή Βουλκάνου. Η Μονή ένα από τα πιο γνωστά και σπουδαία μοναστηριακά κέντρα της Μεσσηνίας. Κατά την αρχαιότητα, βρισκόταν εκεί η ακρόπολη της αρχαίας Μεσσήνης με το ιερό του Ιθωμάτα Δία. Η ανέγερση της μονής έγινε στις αρχές του 8ου αιώνα κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Η μονή ήταν αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πλέον αποτελεί το “καθολικό” της καινούργιας μονής που βρίσκεται χαμηλότερα. Χρόνος για προσκύνημα. Επομενος σταθμος μας η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.  Η πόλη ονομάστηκε από τη μυθική βασίλισσα Μεσσήνη, κόρη του βασιλιά του Άργους Τριόπα. Η Αρχαία Μεσσήνη ανασκάπτεται και αποκαλύπτεται σταδιακά από την εποχή της Επανάστασης και λόγω μεγέθους, αλλά και σπουδαιότητας, δίνει θαυμαστές πληροφορίες για το ένδοξο παρελθόν της.  Πρόκειται για ένα σπάνιο αρχαιολογικό χώρο, όπου ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται στη θέα των ναών, των σπιτιών, των τειχών και των δημόσιων κτιρίων, που σώζονται σε τόσο μεγάλο ύψος και καλή κατάσταση. Ξενάγηση .Συνεχίζουμε για την πόλη της Καλαμάτας. Αφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΥΣΤΡΑ-ΣΠΑΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου, τον Μυστρά. Η Καστροπολιτεία του Μυστρά ήταν η  πιο ισχυρή βυζαντινή πόλη της Πελοποννήσου από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα. Ήταν μια οχυρωμένη πόλη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Ταϋγέτου, σε περίπου 8 χλμ. δυτικά της Σπάρτης και θεωρείται ένας από τους καλύτερους εκφραστές του βυζαντινού πολιτισμού. Η βυζαντινή πόλη του Μυστρά είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για ένα τόπο ηρώων και πολιτισμού ,την Σπαρτη.  Η Σπάρτη είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο γνωστές ελληνικές πόλεις. Η σύγχρονη Σπάρτη, πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας είναι χτισμένη στις ανατολικές υπώρειες του Ταϋγέτου, στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Ευρώτα. Βρίσκεται στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη. Η πεδιάδα που απλώνεται γύρω της είναι καταπράσινη από ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές και άλλα δέντρα. Στα νοτιοδυτικά υψώνεται το όρος Ταΰγετος με τις πανύψηλες κορυφές και την άγρια ομορφιά του. Ελεύθερος χρόνος  για βόλτα και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στην πόλη μας αργά το απόγευμα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με υπερσύγχρονο κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας

 • Έμπειρος  οδηγός  με επαγγελματική άδεια οδήγησης

 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

 • Ξεναγός για τις επισκέψεις στην Αρχαία Μεσσήνη και τον Μυστρά

 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων  και έξοδα πάρκινγκ

 • Δωρεάν WiFi  στο ξενοδοχεία παραμονής σας

 • Μία (1) διανυκτέρευση στο παρακάτω ξενοδοχείο στην Καλαμάτα

 • Πρωινό μπουφέ

 •  Ημιδιατροφή

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη (74646 / 115307)

 • Φ.Π.Α. εκδρομής

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και όλες οι δραστηριότητες κατά

τον ελεύθερο χρόνο

 • Τοπικοί Δημοτικοί φόροι

 

Δίκλινο δωμάτιο

Μονοκλινο

67€

87€

 

 

 

 

 

Print
46

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ