X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
2Η ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
rcktravel

2Η ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – Ι.Μ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 13/04/2019 έως 14/04/2019

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πειραιά/Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε σε  ένα ειδυλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανοδάσος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα, στην όμορφη  Λίμνη Τσιβλού. Η Λίμνη Τσιβλού είναι ένα δημιούργημα εξ ολοκλήρου της φύση μόλις 100 χρονών. Η Λίμνη δημιουργήθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή το 1913, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δύο χωριά.  Βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. στις πλαγιές του Χελμού και εντυπωσιάζει με το βαθύ πράσινο χρώμα της. Επόμενος σταθμός μας ένα από τα  ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου, το χωρίο Ζαρούχλα. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα, αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν επίσης βυζαντινοί ναοί αλλά και εκκλησίες με βυζαντινές τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε για τα Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ– Ι.Μ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ -  ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ– ΑΘΗΝΑ/ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας. Πρώτος μας σταθμός η ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας. Κατά την παράδοση και τα στοιχεία που υπάρχουν, η ιστορία της Μονής αρχίζει από τους χρόνους της Αυτοκρατορίας Νικηφόρου Φωκά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον ασκητή Ευγένιο που ήρθε από το Άγιο Όρος. Άρχισε να οικοδομείται το 961 στη θέση Παλαιομονάστηρο (δυτικά της θέσης της σημερινής Μονής). Mε την πάροδο του χρόνου απέκτησε υλική υποδομή και έμψυχο δυναμικό. Έτσι σε κάποιο χρονικό διάστημα είχαν συγκεντρωθεί 960 μοναχοί. Επί Τουρκοκρατίας ήταν κέντρο Εθνικής Δράσης. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη συνεχεία θα επισκεφθούμε για προσκύνημα το ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου το οποίο είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο. Το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου υπήρξε Φάρος της Ορθοδοξίας και φρούριο κατά των Τούρκων κατακτητών. Δέχτηκε πολλές επιθέσεις αλλά ποτέ δεν κατακτήθηκε. Καταστράφηκε τέσσερις φορές από πυρκαγιές, το 840, το 1400, το 1640 και το 1934, πάντα όμως η εικόνα της Παναγίας έμενε ανέπαφη. Επιστροφή στα Καλάβρυτα και προσκύνημα στον τόπο θυσίας των Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς. Ελεύθερος χρόνος. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Δωρεάν Wi – Fi  στο πούλμαν και στο ξενοδοχείο παραμονή σας
 • Μια (1) διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο Αχίλλειον 3*** στα Καλάβρυτα
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

 

Μονόκλινο δωμάτιο

60€

75€

Print
92

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ