X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ -ΠΥΛΗ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ
rcktravel

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ -ΠΥΛΗ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

4Η ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  - ΤΡΙΚΑΛΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 09/05/2019 έως 12/05/2019

1Η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ  -ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ -  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση .Διασχίζοντας τον θεσσαλικό κάμπο και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε σε ένα  μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύση την Λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε εκεί που ο ποταμός Ταυρωπός  αργοκυλούσε  για να συναντήσει τον Αχελώο. Θα θαυμάσουμε τα όμορφα χωριά  της λίμνης καθώς και το Φράγμα. Προαιρετικό φαγητό με θέα τη λίμνη .Συνεχίζουμε για την Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -  ΠΥΛΗ – ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε το ορεινό χωριό Πύλη. Η Πύλη Τρικάλων βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου και αποτελεί κυριολεκτικά την Πύλη που οδηγεί στην ομορφιά της φύσης. Θα θαυμάσουμε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι μήκους 67 μέτρων το οποίο βρίσκεται 1 χιλιόμετρο περίπου δυτικά της Πύλης πάνω από τον Πορταϊκό ποταμό και κτίστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα. Θα συνεχίσουμε την περιπλάνηση μας και θα επισκεφτούμε την Ελάτη. Η Ελάτη είναι το πιο διάσημο ορεινό χωριό της περιοχής και είναι χτισμένη μέσα στα έλατα, αμφιθεατρικά σε ύψος 950 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κόζιακα. Η θέση της μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, η πλούσια βλάστηση και τα ξύλινα σπίτια προσφέρουν εικόνες ιδιαίτερης ομορφιάς. Ελεύθερος χρόνος και κατόπιν ξεκινάμε για το μαγευτικό Περτούλι , μια από τις ελάχιστες ορεινές κοινότητες που απέμειναν με μόνιμους κάτοικους οι οποίοι ασχολούνται κατά βάση με την υλοτομία και την κτηνοτροφία. Ένας ορεινός παράδεισος σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Εδώ θα πάρουμε (προαιρετικά) το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να επισκεφθούμε την πατρίδα του εμβληματικού γιατρού της αρχαιότητας Ασκληπιού τα Τρίκαλα.  Τα Τρίκαλα η πόλη-πρότυπο της ελληνικής επαρχίας χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά  της  μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό μπουφέ θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν  για να επισκεφθούμε  τα Μετεωρα.Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά στην πόλη της Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Σήμερα, από τις πάμπολλες μονές των Μετεώρων λειτουργούν μόνο έξι. Επίσκεψη στη  Μονή Αγίου Στεφάνου η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα. Επόμενος σταθμός η Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η οποία επικράτησε να λέγεται "Μεγάλο Μετέωρο", όχι μόνο λόγω της εκτάσεως των 50 στρεμμάτων και του μεγέθους των κτισμάτων αλλά και λόγω της πνευματικής του ακτινοβολίας και των πρωτείων που απολάμβανε στα μέσα του 16ου αιώνα. Η Μονή είναι σκαρφαλωμένη πάνω στον ψηλό και επιβλητικό βράχο με υψόμετρο 613μ. από τη θάλασσα και 416 από την κοίτη του Πηνειού ποταμού.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Καλαμπάκα, την πόλη που είναι κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού . Ελεύθερος χρόνος , για να απολαύσουμε προαιρετικά τις τοπικές σπεσιαλιτέ της περιοχής και να πιούμε τον καφέ μας.  Συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Δωρεάν Wi – Fi  στο πούλμαν και στο  ξενοδοχείο παραμονή σας
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα   
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

 

Μονόκλινο δωμάτιο

165€

+60€

Print
63

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ