X
Οργανωμένα Ταξίδια στο Εξωτερικό
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΟΜΟΡΦΗ ΘΡΑΚΗ
rcktravel

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΟΜΟΡΦΗ ΘΡΑΚΗ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΟΜΟΡΦΗ ΘΡΑΚΗ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ-ΞΑΝΘΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 04/01/2020 έως  07/01/2020

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ 04/01/2020

Συγκέντρωση(07:00 Πλ. Ηρώ), επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Βόρεια Ελλάδα. Πρώτος μας σταθμός η Αρχαία Αμφίπολη.  Από τις σημαντικότερες εστίες Ελληνισμού κατά την διάρκεια των μακεδονικών και ρωμαϊκών χρόνων και μήλο της έριδος μεταξύ Σπαρτιατών και Αθηναίων κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, η Αμφίπολη βρίσκεται 55 χλμ. νότια των Σερρών, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Μουσείο της Αμφίπολης αποτελεί ένα πολύπλευρο σύνολο χώρων και ανθρώπινου δυναμικού με πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, σε σχέση με την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Στην έκθεση του Μουσείου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης και της άμεσης περιοχή της. Στις αποθήκες και τα εργαστήριά του εξασφαλίζεται η φύλαξη και πραγματοποιείται η συντήρηση και η μελέτη των ευρημάτων που οι αρχαιολογικές ανασκαφές φέρνουν στο φως. Συνεχίζουμε για την πόλη της Καβάλας. Άφιξη τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2ΗΗΜΕΡΑ:ΚΑΒΑΛΑ-ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ-ΞΑΝΘΗ-Λ.ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 05/01/2020

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ένα τόπο με πολλές κουλτούρες, παραδόσεις και θρησκείες, τα Πομακοχωρια. Τα Πομακοχώρια ονομάζονται τα χωριά στον ορεινό όγκο της Ροδόπης με Πομακικό πληθυσμό  κατά κύριο λόγο και με θρήσκευμα τον μουσουλμανισμό. Λόγω του ορεινού χαρακτήρα της περιοχής τα Πομακοχώρια έχουν διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα τους, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε τόσο την απαράμιλλη φύση όσο και την πολυπολιτισμική ιδιαιτερότητα της περιοχής. Επόμενος σταθμός μας η γοητευτική Ξάνθη. Τα αξιοθέατα της πόλης δεν είναι λίγα με κυριότερο τον ιστορικό πυρήνα στο βόρειο τμήμα της, την Παλιά Πόλη Ξάνθης. Θα θαυμάσουμε  την κεντρική πλατεία της πόλης, Πλατεία Δημοκρατίας, με σημείο κατατεθέν το μεγάλο ρολόι, τις καπναποθήκες, που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης, το  Λαογραφικό Μουσείο , την Πινακοθήκη και τέλος θα έχουμε ελεύθερο χρόνο  στην όμορφη παλιά πόλη για προαιρετικό γεύμα  .Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, το Πόρτο Λάγος. Ελεύθερος  χρόνος και  επίσκεψη στο μετόχι του Αη Νικόλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:  ΚΑΒΑΛΑ– ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ  06/01/2020

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη των νερών και του πολιτισμού ,την Δράμα. Η Δράμα διατηρεί σε ένα βαθμό την γραφικότητα και την ομορφιά μιας άλλης εποχής. Μα πάνω από όλα είναι θεματοφύλακες των ηθών και των εθίμων τους από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελείται κάθε χρόνο στη στην πόλη η Εορτή των Θεοφανίων. Πλήθος πιστών, καταλύουν τον χώρο γύρω από τις πηγές στην της Αγίας Βαρβάρας όπου παρακολουθούν τον αγιασμό των υδάτων  .Παραμονή για να  παρακολουθήσουμε τον Αγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού .Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα , δείπνο, διανυκτέρευση

4Η ΗΜΕΡΑ:  ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 07/01/2020

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Νύµφη του Θερµαϊκού, την ομοργη Θεσσαλονικη.Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μια πολύ χαρακτηριστική τοποθεσία στον χάρτη. Νοτιοδυτικά βρέχεται από των Θερμαϊκό κόλπο ενώ βορειοδυτικά αναπνέει από το δάσος του Κέδρηνου λόφου ή αλλιώς Σέιχ Σου. Το κέντρο της πόλης εκτείνεται από την έκθεση και τα πανεπιστήμια μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό και είναι ιδιαίτερα αστικοποιημένο.  Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα αξιοθέατα της πόλης. Η πλατεία Αριστοτέλους δεσπόζει κάπου στην μέση ενώ το διασχίζουν τέσσερις μεγάλες οδικές αρτηρίες (Λεωφόρος Νίκης, Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίου Δημητρίου). Στην επαφή του κέντρου με την θάλασσα βρίσκεται η παλιά παραλία και ο Λευκός Πύργος, το αξιοθέατο σήμα κατατεθέν της πόλης. Πάνω από το κέντρο βρίσκεται η Άνω Πόλη που είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της μορφής της πόλης πριν την μεγάλη πυρκαγιά του 1917 που στην συνέχεια οδήγησε στην αστικοποίηση της κατεστραμμένης περιοχής. Η περιοχή πέρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό ονομάζεται γενικά "δυτικές συνοικίες" και περιλαμβάνει περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, ο Εύοσμος, η Νεάπολη και ο Παύλος Μελάς ενώ στην περιοχή πέρα από την διεθνή έκθεση βρίσκονται οι ανατολικές συνοικίες όπως η Τριανδρία, η Τούμπα, το Χαριλάου, η Πυλαία και η Καλαμαριά. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Πετρούπολη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων  .
 • Δωρεάν Wi – Fi στο ξενοδοχείο παραμονή σας
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καβάλα
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή( 2 δείπνα εντος ξενοδοχείου  & 1 δείπνο σε τοπικό εστιατόριο)
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

Δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο

Μονόκλινο δωμάτιο

175€

220€

 

 

ΔΩΡΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ!!!

Print
229

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ