X
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γιάννενα,Ζαγοροχώρια,Μέτσοβο,Τρίκαλα
rcktravel / Τρίτη, 3 Απριλίου 2018 / Κατηγορίες: Οργανωμένα Ταξίδια Ελλάδα

Γιάννενα,Ζαγοροχώρια,Μέτσοβο,Τρίκαλα

Τριήμερη εκδρομή του Αγίου Πνεύματος.Σάββατο 26,Κυριακή 27,Δευτέρα 28 Μαϊου 2018.

Πρώτη ημέρα

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα Γραφεία μας Μ.Αλεξάνδρου 60 - Κορυδαλλός και από προκαθορισμένα σημεία ,όπως Ομόνοια και Σύνταγμα.με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Αρχαία Δωδώνη."Η Aρχαία Δωδώνη υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Υπήρξε, επίσης, γνωστό μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Προσδιορίζεται γεωγραφικά σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τον οικισμό της Δωδώνης και κείται σε κλειστή, επιμήκη κοιλάδα, στους πρόποδες του όρους Τόμαρος, σε υψόμετρο 600 μ." Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στα Γιάννενα Το μουσείο Βρέλλη  " Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο. Θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου-του Παύλου Βρέλλη, όπου για 13 χρόνια εργάστηκε ακατάπαυστα, μόνο γι' αυτό το έργο. Σκοπός του καλλιτέχνη, ήταν να αναπαραστήσει Ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο. Έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει τους ήρωες και τον ρόλο που διαδραμάτισαν, στους αντίστοιχους χώρους. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα που πέρασαν. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας"  και μας περιμένει ακόμη κάτι σημαντικό το Σπήλαιο Περάματος ,"Το Σπήλαιο του Περάματος βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, τέσσερα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, στο Πέραμα. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και μετά το τέλος του, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Κασβίκη, γυμναστή και ερασιτέχνη σπηλαιολόγο.Ετσι έμαθαν για το σπήλαιο ο Ιωάννης και η Αννα Πετροχείλου (ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας), και άρχισαν τη συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφησή του, ώστε να γίνει το πρώτο τουριστικά διευθετημένο στην Ελλάδα.Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα. Το 1956 βρέθηκαν απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων.Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. και η τουριστική διαδρομή είναι συνολικά 1.100 μέτρα." 

Θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.Ελεύθερος χρόνος .

 

Δεύτερη Ημέρα

 

Μετά το πρωινό μας ,αναχωρούμε για Ζαγοροχώρια ,θα επισκεφτούμε το Μονοδένδρι. Χτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, και σε απόσταση περίπου σαράντα χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, το Μονοδένδρι είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ηπείρου.Η θέση του είναι προνομιακή, ανάμεσα στο φαράγγι του Βίκου, τους πέτρινους πύργους της Οξιάς και τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το όνομά του πιστεύεται πως προήλθε από ένα πολύ μεγάλο έλατο που δέσποζε στο χωριό έως το 1840.Από το Μονοδένδρι ξεκινά μονοπάτι για το Φαράγγι του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη ενώ όλη η περιοχή ενδείκνυται για ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές. Εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο αποτελούν και οι πέτρινοι πύργοι στην Οξιά.Θα επισκεφτούμε και την Αγία Παρασκευή" στη συνέχεια στη διαδρομή μας "έρχεται" η  επίσκεψή μας στο Τσεπέλοβο .Το Τσεπέλοβο είναι ένα αρχοντικό χωριό, γνωστό από το 16ο αιώνα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.080 μέτρων. και πρωτεύουσα των τουρκικών αρχών του Ζαγορίου. Το πρώτο σχολείο του λειτούργησε το 1700, ενώ στην περιοχή σώζονται ακόμα τα αρχοντικά των οικογενειών Κέντρου, Παπάζογλου, Βαζίμα και Τσαβαλιά.Επιστρέφουμε στα Γιάννενα ,όπου θα επισκεφτούμε Το νησί των Ιωαννίνων είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα. Στο νησάκι κατοικούν περίπου 100 οικογένειες. Έχει μήκος 1000 μέτρα, πλάτος 480 μέτρα, και βρίσκεται 59 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης,το νησί της κυρά Φροσύνης και στη συνέχεια μπορούμε να δούμε και το Κάστρο των Ιωαννίνων.Το κάστρο των Ιωαννίνων ήταν μια καστροπολιτεία που δημιουργήθηκε κατά την Μεσοβυζαντινή περίοδο. Παρόλο που στο πέρασμα του χρόνου δέχθηκε διάφορες ενισχύσεις και τροποποιήσεις, το σχήμα και το μέγεθος του κάστρου παρέμειναν βασικά τα ίδια με εκείνα της βυζαντινής περιόδου, με τη διαφορά ότι τα εξωτερικά τείχη ανακατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από τον Αλή πασά......." .Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
 

Τρίτη ημέρα

Το πρωινό μας και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Μέτσοβο.Πίνδος, παράδοση, φύση, υψόμετρο, φυσικές ομορφιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα… Το Μέτσοβο σας εγγυάται όλα αυτά κι ακόμη παραπάνω..Στην ορεινή αυτή κωμόπολη που μετρά πάνω από 3 χιλιάδες κατοίκους και υψόμετρο 1.160 μέτρα στις πλαγιές της Πίνδου,.Από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό, το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου, παρ’ όλο που πολλοί το κατατάσσουν μόνο στους χειμερινούς προορισμούς. Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι… ενδυματολογικές επιλογές κάποιων μεγαλύτερων κατοίκων του, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη.

Ο δρόμος της επιστροφής εμπεριέχει και την επίσκεψή μας στα Τρίκαλα, Η πατρίδα του εμβληματικού γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού, περιμένει τον επισκέπτη να ανακαλύψει το μεγάλο αριθμό των πολιτιστικών της θησαυρών.Η αναζήτηση της τέλειας σέλφι προκειμένου να «παγιδεύσετε» την υπέροχη πανοραμική θέα, μπορεί να είναι το έναυσμα για να ανέβετε ως το Φρούριο. Φτάνοντας όμως στο λόφο, θα υποκλιθείτε στη γοητεία του επιβλητικού μεσαιωνικού κτίσματος. Το Ρολόι, στα ανατολικά, πεισματικά «ανυπόταχτο» στις διαδοχικές καταστροφές που το έπληξαν στο πέρασμα των αιώνων.Οι περίτεχνοι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί των φημισμένων αρχοντικών αλλά και οι παλαιότερες εκκλησίες στις συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα, συγκεντρώνουν το θαυμασμό στη διάρκεια των νωχελικών περιπάτων. Το κάλεσμα από τις καλύτερες ταβέρνες και τα καφέ – μπαρ της περιοχής, αρκετά ισχυρό για να κάμψει τις αντιστάσεις. Από την καρδιά του καταπράσινου τοπίου ξεπηδά ένα αξιοσημείωτο βιομηχανικό μνημείο: το Πάρκο και ο Μύλος Ματσοπούλου, το πρώτο αλευροποιείο και μακαρονοποιείο της Ελλάδας. Τόσο το ύψος του μύλου όσο και η εντυπωσιακή πέτρινη επένδυση, δεν μπορεί παρά να αιχμαλωτίσουν ακόμη και την πιο «αδιάφορη» ματιά. Διερχόμενοι τον αστικό ιστό ίσως αιφνιδιαστείτε αντικρίζοντας τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Τρικάλων ενώ, χωρίς αμφιβολία, θα προκαλέσει το θαυμασμό σας το Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό από τα 78 τεμένη επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στο χρόνο. 

Και στη συνέχεια ο δρόμος της επιστροφής ,για την πόλη μας.

Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί για τη καλύτερη διαξαγωγή της εκδρομής.

 

Η τιμή συμμετοχής είναι 120 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 

Η επιβάρυνση μονόκλινου 30 ευρώ

 

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο ξενοδοχείο 3*

Δωρεάν χρήση INTERNET στο πούλμαν και  στο ξενοδοχείο σε όλους τους χώρους

Πρωινό 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών

Αρχηγός / Συνοδός

Επίσημη ξενάγηση (Αρχαία Δωδώνη)

Φόρος διανυκτέρευσης

Φ.Π.Α. 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

Εισόδοι σε Μουσεία .

Ποτά στα γεύματα.

 

****    Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός συμμετοχών.

***    Η κράτηση των θέσεων θα πραγματοποιείται με τη τηλεφωνική σας συμμετοχή και  με προκαταβολή 50 ευρώ,επίσης η εξόφληση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι Παρασκευή 25/05/2018, στην Εθνική τράπεζα στο λογαριασμό με ΙΒΑΝ GR 2901103500000035040377588(όνομα δικαιούχου ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ) ή στη τράπεζα Πειραιώς  στο λογαριασμό με IBAN GR 0901719090006909138051668 (όνομα δικαιούχου ΡΟΚΚΟΣ EE) .

Print
4778

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Εκδώστε το εισιτήριό σας (Ακτοπλοικά, Αεροπορικά και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας. Μετά την έκδοσή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή τους.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ